zondag 2 december 2012

Banksia top met tic tac knopen,

in een ambetant maar wreed schoon stofke, althans dat vind ik. Een stukje dat ik kocht toen deze webshop op bezoek kwam bij het allergezelligste naaiclubke.
De Banksia top is vlot te maken, als je je geknipte stof geen weken op een to do stapel laat liggen. Er bestaat zelfs een sew along van met heel duidelijke foto's, veel duidelijker dan de beschrijving bij het patroon. Enkel bij het maken van 'the placket' of de knopenlijst heb ik meermaals luidop gevloekt. Ik koos natuurlijk voor de gemakkelijkste methode, eigenlijk omdat ik niet wijs geraakte uit de andere. Maar de stof deed raar, of lag het aan mij? Die knopenlijsten moet je verstevigen en dan plat strijken maar de stof verkleurde en dat was echt geen zicht. Dus besloot ik de knopenlijst zonder vlieseline te maken. Ondanks het feit dat ik geen vervelende plooien stikte, golft die stof raar.
Hier ziet het er nog redelijk ok uit:


maar hang het op een kapstok dan ziet ge het overal golven:


Heb je het aan dan golft het iets minder:


Ik zal er dan maar een giletje over dragen dan zal het nog minder opvallen. Het is er toch het weer voor.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt wel mooi als je het aan hebt! Die 'tic-tac'jes zijn super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het wel mooi hoor!!! Wel wat jammer van de plooitjes, maar zoals je zegt, met een giletje zal dat al minder opvallen ... Inderdaad toch niet het ideale stofje :-S. Dat van mij ligt nog steeds op de "doe-er-eens-mee-voort"-stapel ...

    BeantwoordenVerwijderen