zondag 27 januari 2013

Poekie's

Mag ik u voorstellen aan deze beestjes, de Poekies.


Armtierig, verwaarloosd? 't Is maar een gedacht.
De Poekies zijn de oudste knuffels ten huize K. Eigendom van de tweelingskinderen. Ondertussen al 13jaar oud, zowel de tweelingskinderen als de Poekies. Deze laatsten werden destijds door oma gekocht op de dag van hun geboorte. Dat ze al lang mee gaan, dat had je al gemerkt en dat zie je.


Reeds meermaals gewassen. Reeds meermaals met draad en naald bewerkt om slijtage tegen te gaan. Zo afgesleten zijn ze. De beestjes slapen als enigste elke avond, maar dan ook elke avond, bij hun eigenaressen. Alle reizen die we deden, deden ze ook. Elke keer de dames gingen logeren, verdwenen de Poekies consequent in de logeertas. En o wee als Poekie vergeten was...
Natuurlijk mogen deze Poekies (vanwaar die naam komt weet ik beggot niet meer) niet weg, nee nooit!
Nog een keer in de wasmachine? Neen, dat riskeer ik niet, te bang om Poekie in pluchkes terug te vinden.
De dames vroegen iets om de Poekies te beschermen. Ik maakte voor beide een slaapzakje, een gevoerde versie zelfs met drukknoop achteraan.Een slaapzakje dat je gemakkelijk en veilig in de wasmachine kunt steken. Eentje om hun teer knuffellijfje bescherming te geven. Zo gaan ze hopelijk nog jaren mee. Nog zin om mee te doen aan de blue-monday-give-away? Het kan nog steeds tot 4 februari!

4 opmerkingen:

 1. Kijk, dat is nog eens een goede oplossing! Wij leven hier namelijk ook samen met tot de draad toe geknuffelde knuffeldieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zalig ... hier ook een dimpel (is poukie ook niet gewoon de merknaam?) die bijna tot op de draad versleten is en maar blijft meegaan ... misschien moet ik die ook eens een slaapzakje bezorgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zijn er inderdaad van het merk Noukie

   Verwijderen