zondag 30 maart 2014

Gekleed

Kinderhemdjes en een meisjesblouse maakte ik al eerder, maar een echt mannenhemd, zo één met kraag en losse staander én manchetten met mouwsplit, neen, dat deed ik nog niet.
In de avondschool stond een blouse op het programma. Samen met Hilde en nog enkele medeleerlingen stelden we een mannenhemd voor. En ja, de avondschooljuf was akkoord wegens zelfde technieken.
We kozen samen voor een Burda patroon en gingen als vlijtige leerlingen aan de slag.
De moeilijkste opdracht van dit geheel: stof kiezen. Meneer des huizes, wil geen bloemen, bollen, figuurtjes, noem maar op. Alsook wou hij de staander van de kraag, de buitenzijde van het onderste knopenpand en de binnenzijde van de manchetten in een andere meer opvallende stof. De knopen die wou hij twee aan twee. Meneer weet wel wat hij wil.
Ik vond een merkstof toen ik deze prachtige stof kocht.. Thuis gekomen, keurde hij het direct goed (oef!). Als ge goed kijkt zie je een pied de poule motief. Ikzelf zie dat niet zo graag. Als compenserende stof wou hij iets met een kasjmier patroon, ook eigenlijk mijn goesting niet. Met deze twee door hem gekozen stoffen ging ik aan de slag. Nog nooit heb ik zoveel geduld en precisie kunnen opbrengen bij het maken van een kledingstuk...Het patroon valt redelijk goed mee, alleen de mouwen blijken uiteindelijk toch wat te wijd en de manchetten mochten iets kleiner zijn. 


Maar dat ik blij en fier ben met het resultaat, roep ik nu voluit. En hij...hij knikte goedkeurend :) 
15 opmerkingen:

 1. Wow...het staat hem prachtig! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Bert keek mee en vond ook dat alle knopen echt moest zijn. Voor de rest zijn die mannen niet moeilijk e ;) Dinsdag is het mijne hopelijk ook af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet hem uiteindelijk ook gelijk geven met zijn keuze maar dat ga ik niet hardop zeggen ;-)

   Verwijderen
 3. Amai, netjes hoor! En zijn stofkeuze vind ik zo slecht nog niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus kan jij mij helpen met het hemd voor Tom, dat dat vorig jaar met vaderdag al klaar ging zijn? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauwie !!! Na de prachtige bloesjes en jurken, nu ook hemdenspecialiste !
  (Ik zou dat nochtans zalig vinden hoor, een vent die zo goed weet wat hij wil !!! allé, op hemdenvlak dan toch ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. You did it, je ventje op je blog ;-). Hij staat supergoed met zijn hemd! Héél mooi gedaan en af tot in de details! Ik zit hier helaas nog in de knopen-aannaai-fase ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw seg! Die knopen 2-aan-2 ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen