woensdag 22 oktober 2014

Tetterende Tiretten in actie in Cabaret Tiret

Rechtstreeks van de pers:
Het Dendermondse stikcollectief ‘De Tetterende Tiretten’ zetten in samenwerking met CC Belgica tijdens het halloweenweekend een heuse stikmarathon op ten voordele van ‘VZW Vergeet de kinderen niet’. 24 uur aan een stuk zullen de stikkende dames bandwerk leveren in het Huis Van Winckel tijdens ‘Cabaret Tiret’, waarna zij alles te koop willen aanbieden op het ‘Wintering’ lichtfestival van CC Belgica op zaterdag 13 december.
‘We zijn niet aan ons proefstuk toe als het op het steunen van een goed doel aankomt’, klinkt het bij het organiserende team. ‘Alleen pakken we het nu wel grootser aan en komen we ook echt naar buiten met onze actie voor Music For Life 2014’.
De bal ging aan het rollen na een inzameling van kleding door een van hun leden voor deze VZW. ‘Onderling hadden we het wel al eens gehad over een nieuwe actie maar door MFL kwam alles in een stroomversnelling terecht.’ vertelt Lieve Van Roey. ‘We moesten plots dringend ons idee vorm geven en in actie schieten.’ Vergaderingen werden gepland en contacten werden gelegd.
De Tetterende Tiretten kunnen gelukkig rekenen op een goede samenwerking met CC Belgica. De dames zijn nu nog druk bezig met het overtuigen van sponsors en BV’s maar hopen nu al op jullie morele en financiële bijdrage.
‘De mensen mogen ons komen bekijken op vrijdag 31 oktober vanaf 16u terwijl we in ware cabaret-stijl voor het raam aan onze naaiprojecten werken. Cabaret Tiret vonden we dan ook een heel passende naam voor onze actie.’ Vanaf zaterdag 1 november kunnen geïnteresseerden al creaties van de stikmarathon kopen. Wie er tijdens die marathon niet bij kan zijn, is van harte welkom op zaterdag 13 december aanstaande. ‘Wij zullen tijdens ‘Wintering’ alle andere creaties verder verkopen en hopen dan ook op een massale opkomst voor het goede doel.’ besluit Lieve.


Wie: De Tetterende Tiretten ism CC Belgica
Wat: Cabaret Tiret: Stikmarathon tvv VZW vergeet de kinderen niet ihkv Music For Life.
Waar: Huis Van Winckel. Kerkstraat 28 9200 Dendermonde
Wanneer: Stikmarathon: Vrijdag 31/10/2014 16u tot zaterdag
01/11/2014 16u
Verkoop: zaterdag 01/11/2014 en tijdens het Wintering lichtfestival

4 opmerkingen: